– עוזרים לשמור על סיבולת ואנרגיה לאורך זמן
– תורמים לייצוב כמות הגלוקוזה בדם
– משפרים פעילות קרדיולוגית
– הפחתת התשוקה למאכלים מתוקים ועמוסים בשומן (ג’אנק פוד)
– ספיגת ויטמינים
– ספיגת סידן
– הסרת רעלים
– שיפור הפוקוס והריכוז המנטאלי
– אינו מכיל גלוטן
בגרעיני הצ’יה קיימים יותר חומרים להם הגוף זקוק כדי לשמור על בריאותו
ותפקודו התקין:
פי 8 יותר אומגה 3 מדג סלמון
פי 3 יותר ברזל מתרד
פי 15 יותר מגנזיום מברוקולי
פי 6 יותר סידן מחלב
פי 3 יותר אנטיאוקסידנטים מאוכמניות כחולות
יותר סיבים תזונתיים מגרעיני פשתן
יותר חלבונים מסויה
צריכת גרעיני הצ’יה:
כמות מומלצת: כ- 15 גרם ביום, או 2 כפיות.
ניתן להוסיף או לבשל את הגרעינים יחד עם כל מאכל אחר, או לאכלם כפי שהם,
ניתן לכתוש אותם לאבקה לבנה קמחית אשר אותה אפשר לאפות עם מאפים ולחמים או לערבב עם שייקים, גלידות או בקפה.
ניתן גם להכין מרחץ לשטיפת הפנים מגרעיני הצ’יה ובכך לנצל את יכולת אגירת הלחות ותכולת חומצות השומן הגבוהה להחלקת עור הפנים.